Klantenupdates

Ga naar de pagina Nieuw om meer te weten te komen over nieuwe Workplace-functies en -updates.

The What's New page allows all default admins to see upcoming features for Workplace, as well as the latest features that are available on your Workplace today.
To access What's New, open the Admin Panel. From there, you'll be able to select What's New.
Was deze informatie nuttig?
Supplier Connect is nu beschikbaar op het Workplace-platform en is een leveranciersportal dat wordt gebruikt om bedrijven te volgen en beheren met Facebook.
Er worden nieuwe Workplace-accounts gemaakt voor enkele werknemers van je bedrijf die toegang hebben tot Facebook Supplier Connect. Alle Supplier Connect-gebruikers ontvangen e-mails over het instellen van hun accounts. Workplace-systeembeheerders ontvangen een e-mail met de vraag nieuwe accounts te beoordelen en goed te keuren zodat deze kunnen worden toegevoegd aan Supplier Connect. E-mails worden verstuurd via notification@fbworkmail.com.
Als je vragen of twijfels hebt, neem je contact op met suppliers@fb.com.
Was deze informatie nuttig?
We vernieuwen de iOS-app van Workplace Chat, zodat we moderne en krachtige mobiele ervaringen voor op het werk kunnen blijven bieden. De app zorgt voor betere prestaties en een hogere productiviteit, en neemt bovendien minder ruimte in beslag op je telefoon. We introduceren ook nieuwe functies zoals de donkere modus en volledige ondersteuning voor ons nieuwe videoproduct, Workplace-ruimtes. De app wordt in de komende maanden gelanceerd.
Nieuwe functies
We introduceren nieuwe functies om je iOS-app van Workplace Chat te verbeteren.
Deze functies zijn onder meer:
 • Donkere modus
 • Volledige ondersteuning voor Workplace-ruimtes met videogesprekken met maximaal 50 mensen
De app wordt helemaal opnieuw ontwikkeld, waardoor functies die niet vaak worden gebruikt mogelijk tijdens het proces tijdelijk niet beschikbaar zijn. Om de prestaties te verbeteren en je productiviteit te verhogen, worden er ook een aantal functies permanent verwijderd die niet vaak worden gebruikt. De onderstaande lijst bevat informatie over functies die momenteel ontbreken en wanneer ze terugkomen. Daarnaast staan er de functies die permanent worden verwijderd:
Update: 14 september 2020
Recente verbeteringen: we hebben de zoekfunctie voor chatberichten verbeterd en ondersteuning toegevoegd voor het bewerken van foto's die zijn verstuurd vanaf je fotobibliotheek. We hebben ook ondersteuning toegevoegd voor vegen voor acties voor Postvak IN.
Verbeteringen die binnenkort beschikbaar zijn: we blijven de zoekfunctie voor chatberichten verbeteren zodat deze meer zoekresultaten weergeeft en we werken hard aan de verbetering van de betrouwbaarheid van videogesprekken om de bekende audioproblemen op te lossen.
Nu beschikbaar Wordt vanaf oktober ondersteundWordt verwijderd
Zoeken naar bots
Afbeelding en beschrijving van groepschat bewerken
Statische locatie verzenden
Webweergaven van bots gebruiken
Verbeterde videogesprekken (inclusief de audio)
Vind-ik-leuks laten toenemen
Snelle antwoorden van bots gebruiken
Status instellen
Vind-ik-leuks, emoji en toetsenbord aanpassen en sturen
Actiemenu voor bots gebruiken
Foto's bijsnijden
Stickerwinkel
Aangepaste reacties van bots
Fotobewerking voor foto's die zijn geüpload vanaf je camera
Reageren met duimpje omlaag
Pictogram voor Niet storen weergeven in Postvak IN
Suggesties voor acties sturen
Niet storen instellen
Bijnamen instellen
Alle gedeelde media in een chat weergeven
Recente zoekopdrachten
Stickers sturen
Gegevensinstellingen bewerken
@hier en @iedereen noemen
Foto's automatisch opslaan in filmrol
Polls
Uitnodigingen in behandeling weergeven
Berichten opslaan
Tabbladen personen en ontdekken
Berichten zoeken
Groepskleur bewerken
Zoeken in chat
Aangepaste meldingsinstellingen
Statusinstelling
Fotobewerking voor foto's die zijn verstuurd vanaf je fotobibliotheek
Groepsbeschrijvingen instellen
Groepsbeschrijvingen bewerken
Opmerking: deze functies blijven beschikbaar op internet en andere platformen, maar zijn tijdelijk niet beschikbaar op iOS.
Hoe kan ik me aan- of afmelden?
Als je graag wilt deelnemen aan ons programma voor vroegtijdige toegang, ga je naar het bericht in de iOS-app van Workplace Chat, in het gedeelte Vroegtijdige toegang van Nieuw in het Administratiepanel > Vroegtijdige toegang beheren > kies of je je wilt aanmelden voor de systeembeheerders van je Workplace of voor heel je Workplace.
Als je wilt terugschakelen naar de oude versie van de Workplace Chat-app, ga je naar het bericht in de iOS-app van Workplace Chat, in het gedeelte Vroegtijdige toegang van Nieuw in het Administratiepanel > Vroegtijdige toegang beheren > selecteer Niemand. Gebruikers kunnen niet zelf terugschakelen. Systeembeheerders moeten dit voor de hele Workplace instellen.
Het duurt ongeveer één dag om de nieuwe iOS-app te krijgen of om terug te schakelen naar de oude versie. Zodra je app is veranderd, moeten alle gebruikers de app twee keer opnieuw opstarten om de andere versie te gebruiken. Wanneer de app volledig wordt geïntroduceerd, hoeven gebruikers niets te doen. Je ontvangt dan een melding om je te laten weten dat je de nieuwe iOS-app van Workplace Chat krijgt.
Als je feedback wilt geven, ga je in de iOS-app van Workplace Chat naar Instellingen en selecteer je Feedback versturen.
Android-app
Er zijn momenteel geen plannen om de Android-ervaring te vernieuwen. We blijven verbeteringen aanbrengen aan de Android-ervaring door nieuwe functies te introduceren, zoals de Workplace-ruimtes die binnenkort beschikbaar worden. De enige functie die niet beschikbaar is voor Android-gebruikers, is de donkere modus in de app.
Was deze informatie nuttig?
De nieuwe website van Workplace is gebouwd om ons een nieuwe basis te geven om de prestaties en de toegankelijkheid van Workplace te verbeteren. Dankzij de feedback weten we dat dit belangrijke prioriteiten van klanten zijn. Deze website profiteert van de krachtige infrastructuur van Facebook, ontworpen om miljarden mensen wereldwijd te helpen verbonden te blijven.
Met behulp van deze update kunnen we in de toekomst verbeteringen blijven doorvoeren qua prestaties en toegankelijkheid en tegelijkertijd leuke functies introduceren om collega's te helpen in contact te komen en samen te werken.
Wat is er nieuw?
 1. Donkere modus: minimaliseert de helderheid van het scherm en is prettiger voor de ogen, vooral voor gebruik in omgevingen met weinig licht. Je kunt overschakelen naar de donkere modus door naar je profielfoto te gaan in het navigatiemenu aan de linkerkant → Instellingen → Weergaveopties → Donkere modus.
 2. Modus Volledige breedte: biedt een betere ervaring voor mensen die een grotere monitor gebruiken doordat de hoeveelheid overbodige witte ruimte wordt geminimaliseerd.
 3. Betere ervaring bij het maken van berichten: we hebben de ervaring bij het maken van berichten gemoderniseerd door het gedeelte Toevoegen aan je bericht samen te vouwen om de focus te verbeteren. Ook hebben we eenvoudigere opties voor tekstopmaak toegevoegd.
 4. Verbeterde toegankelijkheid: naast de donkere modus hebben we beheer met verbeterde focus, eenvoudigere navigatie met het toetsenbord en ondersteuning voor schermlezers geïntroduceerd. Voor meer informatie over ondersteuning bij toegankelijkheid op Workplace ga je naar ons Helpcentrum.
 5. Sneller: dankzij de hypermoderne onderdelen van de infrastructuur die zijn ontwikkeld door Facebook is de website van Workplace nu aanzienlijk sneller. Zo wordt het eenvoudiger voor je om de dingen te vinden die je nodig hebt om je werk te kunnen doen.
Wat is er veranderd?
Hier volgen enkele functies die zijn verplaatst of gewijzigd, om je te helpen je weg te vinden in de nieuwe interface van de website:
 1. Groepsstatistieken: deze zijn verplaatst en staan nu onder Beheerdersopties, toegankelijk via het menu '...' in de koptekst van de groep voor een ervaring op volledig scherm.
 2. Beheerdersopties: openen nu op volledig scherm met een duidelijkere informatiehiërarchie en een duidelijker visueel ontwerp.
 3. Standaardmenu berichtveld in groepen: je krijgt nu opties te zien zoals Een foto/video toevoegen, Inchecken of Een gevoel of activiteit delen. Voor meer opties kun je in het berichtveld klikken op Toevoegen aan je bericht.
 4. Chatmenu: we hebben wijzigingen aangebracht in de interface wanneer je klikt op de +-knop in de chat. De volgorde van de mogelijke acties is gewijzigd. Zo is het maken van een poll nu de laatste optie.
 5. Evenementeninterface: we hebben de interface voor evenementen gemoderniseerd: de knop Uitnodigen wordt nu rechtsboven weergegeven in plaats van onder de evenementgegevens. Zo wordt het eenvoudiger om je collega's uit te nodigen voor team- en bedrijfsevenementen.
Wat ontbreekt er momenteel?
De meeste Workplace-functies, behalve enkele functies die weinig worden gebruikt en in het volgende gedeelte worden genoemd, zijn rond oktober beschikbaar in de nieuwe websiteversie. We raden je aan om terug te schakelen naar de klassieke versie om functies te gebruiken die nog worden ingebouwd in de nieuwe versie, zoals:
 1. Onderwerpen: kunnen alleen worden toegevoegd nadat je een bericht hebt geplaatst, omvatten geen onderwerpsuggesties en bevinden zich nu onderaan het bericht. Onderwerptags zijn niet zichtbaar in de rechterkolom en beheerdersinstellingen die je kunt gebruiken om de onderwerpfunctie in of uit te schakelen voor een groep ontbreken.
 2. Chat: de spraakclip- en camerafunctie ontbreken momenteel (beschikbaar vanaf december).
 3. Opsteller: opmaakprobleem met Japanse en Koreaanse tekens, ondersteuning van meertalige berichten.
 4. Ondersteuning donkere modus: een aantal platformen ondersteunen de donkere modus nog niet volledig. We beoordelen elke pagina en bieden volledige ondersteuning bij lancering.
Statusupdate: 28 september 2020
We blijven alle feedback van klanten die exclusieve toegang hebben tot de nieuwe Workplace-website bijhouden. Hieronder hebben we de meest recente verbeteringen van de versie opgesomd en wat binnenkort beschikbaar wordt.
Verbeteringen van de website:
 • Beheer van ondertiteling en inline bewerking (waaronder vertalingen) zijn nu beschikbaar in de nieuwe versie.
 • We hebben ook aanzienlijke verbeteringen aangebracht in het schrijven van berichten door Sharepoint- en OneDrive-integraties opnieuw in te voeren. Zo kun je eenvoudig bestanden delen en zijn de opties voor tekstopmaak beter zichtbaar.
 • We hebben een aantal kleinere verbeteringen aangebracht om planningen te kunnen weergeven in Evenementen. Ook kun je nu bestanden uploaden op het tabblad Bestanden in een groep.
Wat nu?
We richten ons nu op de verbetering van aantekeningen in bestanden, spraakclip/camera in de chat, ondersteuning voor meertalige berichten, de verbetering van Onderwerpen en de verbetering van ondersteuning voor Japans en Koreaans.
Wat is niet meer beschikbaar in de nieuwe versie?
 1. Bijnaam instellen: om de infrastructuur van de Workplace-website te verlichten, hebben we besloten om de functie Bijnaam instellen te verwijderen. Deze functie maakte het mogelijk voor chatdeelnemers om bijnamen voor elkaar in te stellen. We hebben besloten deze functie te verwijderen op zowel de Workplace-website als de Workplace Chat-app voor iOS.
 2. Polls met foto's: aangezien deze functie nauwelijks werd gebruikt, hebben we besloten deze te verwijderen.
Opmerking over ondersteuning voor Internet Explorer 11
Internet Explorer 11 (IE11) wordt momenteel niet ondersteund in de nieuwe versie. Iedereen die Internet Explorer 11 gebruikt, behoudt de oude versie. We begrijpen dat verscheidene klanten Internet Explorer 11 gebruiken en het moeilijk is voor sommigen om hun browser bij te werken of over te schakelen naar een andere browser. Daarom werken we nauw samen met klanten aan een plan voor de langere termijn en houden we iedereen op de hoogte.
Samenvattende lijst van functies
Wat is er nieuw?Wat er is veranderdWat is er opgelost?Ondersteund vanaf oktoberNiet meer beschikbaar
Donkere modusGroepsstatistiekenMeerdere bestanden/foto's bijvoegen bij een berichtOnderwerpenEen bijnaam instellen
Breder overzichtOpties voor groepsbeheerdersDe knop Aan de slag ontbreekt in het permanente menu voor chatbotsSpraakclip- en camerafunctie in de chatPolls met foto's
Betere ervaring bij het maken van berichtenStandaardmenu berichtveld in GroepenAutomatisch lidmaatschap van groepen heet nu: Wie is vooraf goedgekeurd voor lidmaatschap?.Ondersteuning volledige donkere modus
Verbeterde toegankelijkheidChatmenuLive-sessies met vakgenoten voor EnterpriseOndersteund vanaf december
SnellerEvenementeninterfaceOndersteuning voor het maken van evenementen in groepenAantekeningen in bestanden
Berichtstatistieken zijn nu toegankelijk via het contextuele menu rechtsboven in je berichtenOndersteuning van meertalige berichten
Fotoalbums maken in groepen
Uitnodigen voor groepen via uploads van CSV-bestanden
De tijdstempels in de chat zijn zichtbaarder
Bestandsintegraties met Google Drive en Dropbox
Mogelijkheid om meerdere bestanden bij een bericht te voegen en voorbeelden van bestanden te bekijken
Berichten opmaken met Markdown op volledig scherm
Ondertiteling maken en bewerken voor video's
Bestandsintegraties met SharePoint/OneDrive
Planningen weergeven in Evenementen
Bestanden uploaden op het tabblad Bestanden in een groep
Tijdlijn van lancering
12 augustus: aanmelding vroegtijdige toegang (nieuwe en klassieke website beschikbaar)
Beheerders kunnen de nieuwe versie testen en deze in- of uitschakelen voor hun bedrijf
26 augustus: alleen afmelding vroegtijdige toegang (nieuwe en klassieke website beschikbaar)
Nieuwe website wordt gelanceerd voor alle klanten. Bedrijven kunnen op elk gewenst moment terugschakelen, indien gewenst.
Oktober: ontbrekende functies beschikbaar in nieuwe versie (nieuwe en klassieke website beschikbaar)
De meeste Workplace-functies, behalve de functies die nauwelijks worden gebruikt, zijn vanaf oktober beschikbaar in de nieuwe webversie.
9 december: oude website niet langer beschikbaar
Je Workplace wordt verplaatst naar de nieuwe Workplace-website en je hebt geen toegang meer tot de klassieke versie. Opmerking: gebruikers van Internet Explorer 11 blijven de oude versie gebruiken.
Veelgestelde vragen
Ik ben een beheerder. Hoe schakel ik de nieuwe websiteversie in of uit om deze zelf uit te proberen?
Als beheerder kun je de nieuwe website uitproberen door deze alleen in te schakelen voor je eigen account. Als je dit wilt doen, klik je linksonder op je profielfoto en vervolgens op Verbeterde Workplace-website gebruiken.
Ik ben een beheerder. Hoe schakel ik de nieuwe websiteversie in of uit voor het bedrijf?
Vanaf 12 augustus tot en met 9 december kunnen systeembeheerders de verbeterde website in- of uitschakelen voor hun gehele Workplace. Dit doe je via het bericht in het gedeelte Binnenkort beschikbare functies van de pagina Wat is er nieuw? in het Administratiepanel. Beheerders kunnen een begin- en einddatum selecteren voor hun periode voor vroegtijdige toegang. Alle bedrijven ontvangen standaard de nieuwe versie op 26 augustus, maar je kunt je begindatum doorschuiven naar 9 december om het gebruik van de nieuwe versie uit te stellen.
Ik ben een werknemer. Hoe kan ik teruggaan naar de klassieke website als ik de verbeterde website niet wil gebruiken?
Vóór 9 december kun je nog teruggaan naar de oude website. Als je dit wilt doen, klik je linksonder op je profielfoto en vervolgens op Oude Workplace-website gebruiken. Na 9 december krijg je deze optie niet meer te zien.
Wanneer zijn de ontbrekende functies beschikbaar in de nieuwe versie?
Vanaf oktober kun je alle ontbrekende functies uitproberen vóór de uiteindelijke overgang op 9 december.
Wanneer wordt de nieuwe versie voor iedereen geïntroduceerd?
Op 9 december wordt je Workplace verplaatst naar de nieuwe website van Workplace en heb je geen toegang meer tot de oude Workplace-website. Gebruikers van Internet Explorer 11 blijven de oude versie gebruiken.
Was deze informatie nuttig?