Beheer van gebruikersaccounts

De Workplace-accounts voor je organisatie kunnen handmatig worden beheerd door een systeembeheerder of automatisch via een cloudidentiteitsprovider. Workplace biedt ook ondersteuning voor automatisch accountbeheer via Active Directory.

Het gebruik van een cloudidentiteitsprovider is een eenvoudige manier om geautomatiseerd accountbeheer in Workplace in te schakelen. Onze partners voor identiteits- en toegangsbeheer bieden de volgende voordelen:
  • Houd gebruikersgegevens gecentraliseerd. Koppel je hoofdopslag voor identiteitsgegevens (bijvoorbeeld Microsoft Active Directory of Oracle Directory Server) met een clouddirectory om gebruikersaccounts met meerdere apps te synchroniseren, waaronder Workplace. Een agent of plug-in van de cloudidentiteitsprovider synchroniseert wijzigingen van je hoofdopslag voor identiteitsgegevens in een replica van de cloud.
  • Uniform registratiesysteem. Onderhoud je hoofdopslag voor identiteitsgegevens wanneer mensen bij je organisatie komen werken of deze verlaten.
  • Accountwijzigingen synchroniseren met Workplace. Gebruikersaccountgegevens en statuswijzigingen worden gesynchroniseerd tussen je cloudidentiteitsprovider en Workplace. Hierdoor is er geen handmatig gebruikersbeheer nodig wanneer mensen bij je organisatie komen werken of deze verlaten.
Volg deze stappen om als systeembeheerder te beginnen met het maken van een aangepaste integratieapp voor het toewijzen van gebruikersaccounts. Deze stappen bieden je de volgende waarden die nodig zijn om de configuratie te voltooien:
  • Toegangstoken: het toegangstoken waarmee een app accounts kan beheren.
  • SCIM-URL: het API-eindpunt dat een cloudapp gebruikt om accounts te beheren.
  • Community-ID: de ID van je organisatie waarmee een cloudapp Workplace-omgevingen kan onderscheiden.
Volg nu de instructies van je cloudidentiteitsprovider.
Onthoud dat Workplace een native integratie heeft met de volgende partners:
Was deze informatie nuttig?