Wat is Workplace op Portal en hoe gebruik ik het?

Je kunt Workplace op Portal gebruiken om een gesprek te voeren met je collega's en je scherm met hen te delen. Workplace-gesprekken hebben Smart Camera en Smart Sound. Hiermee kun je iedereen bellen binnen je Workplace-versie of binnen een verbonden groep met meerdere bedrijven.
Alle videogesprekken die vanuit Workplace op Portal worden gevoerd, zijn versleuteld en er kan slechts één Workplace-account tegelijk aan Portal worden gekoppeld.
Workplace installeren op Portal
Workplace op Portal installeren en instellen:
  1. Ga op je Portal naar Startpagina en tik op Apps.
  2. Scrol naar Workplace en tik op Downloaden. Als je toegang wilt tot Workplace op Portal, moet je softwareversie 1.1.2 of hoger zijn. Als je Workplace niet kunt vinden in Apps, moet je je software bijwerken.
  3. Zodra de Workplace-app is geïnstalleerd, tik je op Openen.
  4. Ga in een browser naar workplace.com/device en voer de code in Portal in.
  5. Stel een pincode van 4 cijfers in. Je moet je pincode invoeren voordat je een oproep kunt beantwoorden.
  6. Tik op Toestaan om de app toegang tot je microfoon en camera te geven en tik op Aan de slag.
Opmerking: je moet je aanmelden bij Facebook of WhatsApp wanneer je Portal voor het eerst instelt. Zodra je de app Workplace op Portal hebt ingesteld, worden je zakelijke en persoonlijke contacten echter compleet gescheiden gehouden. We werken aan de mogelijkheid om aanmelding bij Portal met Workplace in te schakelen.
Workplace gebruiken op Portal
Een persoonlijk Workplace-gesprek starten op Portal:
  1. Zoek in Workplace naar de collega die je wilt bellen.
  2. Tik op naast de naam van de persoon.
Een Workplace-groepsgesprek starten op Portal:
  1. Zoek in Workplace naar de collega die je wilt bellen en tik op naast de naam.
  2. Als je in het gesprek zit, kun je op tikken om meer collega's aan het gesprek toe te voegen.
Je scherm delen
Je kunt je scherm delen tijdens een Workplace-gesprek. Je collega kan je gedeelde scherm zien op zijn of haar Portal.
Een scherm delen met Workplace op Portal:
  1. Tik in een videogesprek op en tik vervolgens op .
  2. Selecteer de schermoptie die je wilt delen:
    • Je volledige scherm: hiermee worden alle geopende vensters op je computer, inclusief je bureaublad, gedeeld.
    • App-venster: hiermee wordt alleen het specifieke venster gedeeld dat door jou is geselecteerd.
    • Chrome-tabblad: Hiermee wordt alleen het specifieke Chrome-tabblad gedeeld dat door jou is geselecteerd.
  3. Tik op Delen nadat je een keuze hebt gemaakt.
Je Workplace-pincode wijzigen
Je Workplace-pincode wijzigen:
  1. Tik in Workplace op in de rechterbovenhoek van je Portal-scherm.
  2. Tik op Pincode wijzigen.
  3. Voer je vorige 4-cijferige pincode in.
  4. Stel een nieuwe pincode van 4 cijfers in.
Stille modus
Je kunt de beltoon voor inkomende Workplace-gesprekken uitschakelen tijdens persoonlijke tijd en focustijd door Stille modus te activeren.
Stille modus activeren:
  1. Op de Workplace op Portal-app ga je naar Instellingen door te tikken op .
  2. Tik op dempen inschakelen/uitschakelen van inkomende Workplace-gesprekken naast Stille modus.
Ga voor meer informatie over Portal naar het Helpcentrum van Portal.
Was deze informatie nuttig?