Hoe maak ik een Workplace-groep van een e-maildistributielijst?

Je moet een beheerder zijn die is aangemeld bij Workplace om vanaf je computer een groep van een e-maildistributielijst te maken. Je kunt momenteel alleen e-mailgroepen van Microsoft en G Suite importeren.
Je kunt maximaal 500 Workplace-groepen maken op basis van je e-mailgroepen van Microsoft en G Suite. Een groep maken van een e-maildistributielijst:
  1. Klik in je Administratiepanel op Groepen > Meerdere groepen maken > Maak groepen via een e-maillijst.
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Kies een account en selecteer de distributielijst of -lijsten waarvan je een groep of groepen wilt maken.
  4. Klik op Doorgaan met [aantal] groepen.
  5. Wijzig de beheerder van de groep door de beheerder van je e-mailgroep van Microsoft of G Suite te wijzigen. Je kunt nieuwe beheerders of moderators toevoegen binnen de groep op Workplace.
  6. Klik op Klaar.
  7. Bewerk de instellingen van je groep of groepen en klik vervolgens op Doorgaan met [aantal] groepen.
  8. Klik op Groep maken.
Opmerking: wijzigingen die je aanbrengt in Workplace-groepen, zijn niet van toepassing op de overeenkomende e-mailgroepen van Microsoft of G Suite. Als je mensen toevoegt aan je e-mailgroepen van Microsoft of G Suite, worden ze automatisch toegevoegd aan de Workplace-groepen. Als je mensen verwijdert uit je e-mailgroepen van Microsoft of G Suite, worden ze niet automatisch verwijderd uit de overeenkomende Workplace-groepen. Als een groepslid de groep verlaat, kan hij of zij niet opnieuw worden toegevoegd als de groep synchroniseert met de e-maillijst.
Was deze informatie nuttig?