Factureren

De kosten van Workplace zijn afhankelijk van het aantal factureerbare gebruikers in je Workplace-community. Meer informatie over onze definitie van een factureerbare gebruiker, het betalen van je eerste factuur en betalingsbescherming.

Factureerbare gebruikers
Een factureerbare gebruiker is iemand die is uitgenodigd voor je Workplace. Een gebruiker wordt alleen een factureerbare persoon wanneer ze worden verplaatst van toegewezen (of in afwachting van uitnodiging) naar uitgenodigd. Je kunt een onbeperkt aantal mensen toewijzen aan Workplace zonder dat dit kosten met zich meebrengt.
Opmerking: Alle accounts die zijn uitgenodigd tijdens een kalendermaand kunnen die maand niet in rekening worden gebracht.
Was deze informatie nuttig?
Op Workplace betaal je voor het aantal mensen dat is uitgenodigd om hun Workplace-account te claimen (inclusief diegenen die hun accounts hebben geclaimd).
Je kunt een onbeperkt aantal mensen toewijzen aan Workplace. Een gebruiker wordt alleen factureerbaar als diegene is uitgenodigd om zich te registreren voor zijn of haar Workplace-account.
Meer informatie over het verschil tussen toegewezen en uitgenodigde gebruikers.
Meer informatie over accounts maken en verwijderen.
Was deze informatie nuttig?
Frontline-werknemers zijn mensen die als primaire taak hebben rechtstreeks met klanten of het algemene publiek te werken door diensten te verlenen of producten te ondersteunen of verkopen. Het omvat ook medewerkers die rechtstreeks betrokken zijn bij de productie en distributie van producten.
Stel jezelf de volgende vragen om erachter te komen of een medewerker in aanmerking komt voor een Workplace Frontline-abonnement:
Heeft de medewerker een e-mailadres dat niet is gedeeld met anderen?
 • Als medewerkers geen eigen e-mailadres hebben, komen ze in aanmerking voor Workplace Frontline. Als medewerkers wel een eigen e-mailadres hebben, komen ze alleen in aanmerking voor Workplace Frontline als de volgende vragen met 'ja' kunnen worden beantwoord.
Werkt de werknemer ten minste de helft van de tijd zonder eigen bureau (of gebruikt hij/zij geen apparaat dat alleen voor hen is)?
 • Zo ja, dan komt deze medewerker in aanmerking als een eerstelijnsgebruiker.
Wordt de medewerker per uur betaald?
 • Zo ja, dan komt deze medewerker in aanmerking als een eerstelijnsgebruiker.
Andere voorwaarden
Ten slotte moet de werknemer voldoen aan een van deze functieomschrijvingen:
 • Werknemer die werkt met klanten (winkelvloer, receptionist, verkoopmedewerker enzovoort) op elk niveau inclusief management.
 • Backstage werknemer (magazijn, koerier enzovoort) op elk niveau inclusief management.
 • Werknemer van nutsbedrijf of openbare diensten (politieagent, medewerker van afvalbeheer, kabelmonteur, medewerker van waterbeheer) op elk niveau inclusief management.
 • Medisch personeel (verpleging, arts, faciliteiten) op elk niveau inclusief management.
Was deze informatie nuttig?
Dit artikel is uitsluitend van toepassing op Workplace-systeembeheerders die niet via een reseller betalen voor Workplace.
Meld je aan bij Workplace op je computer om een lijst met factureerbare actieve gebruikers per maand te exporteren.
 1. Klik in het linkerdeelvenster van Workplace op .
 2. Klik op Betalingen. Het kan zijn dat je je wachtwoord moet invullen.
 3. Je ziet een lijst met alle Workplace-betalingen die je tot nu toe hebt uitgevoerd. Klik op de transactie-ID voor de periode die je wilt bekijken.
 4. Klik op Gefactureerde gebruikers exporteren.
Je ontvangt een e-mail met een te downloaden bestand met gebruikersgegevens.
Was deze informatie nuttig?
Nee, je hoeft niet te betalen. Als je iemand uitnodigt voor een groep met meerdere bedrijven waarvan het bedrijf Workplace nog niet gebruikt, dan wordt een gratis proefperiode voor Workplace van 30 dagen opgezet voor dit bedrijf.
Als de persoon die je uitnodigt voor een groep met meerdere bedrijven, werkt bij een bedrijf dat Workplace al gebruikt, worden er ook geen kosten in rekening gebracht.
Was deze informatie nuttig?
Betalingen en facturen
Dit artikel is alleen van toepassing op beheerders op Workplace.
Workplace-klanten kunnen een proefperiode van 30 dagen proberen. Zodra die proefperiode is beëindigd, begint de factuurcyclus op de eerste dag van de eerstvolgende kalendermaand. Er wordt aan het einde van die maand een factuur gegenereerd op basis van de abonnementsprijs van je Workplace. De dagen die tussen het einde van de proefperiode en de eerste dag van de eerstvolgende maand vallen, worden niet in rekening gebracht.
Als je gratis proefperiode bijvoorbeeld op 18 oktober eindigt, wordt de periode van 19 t/m 31 oktober niet in rekening gebracht. De factureringscyclus start in dat geval op 1 november.
Was deze informatie nuttig?
Dit artikel is alleen van toepassing op beheerders op Workplace. Je moet je Administratiepanel op een computer openen om je factuuroverzicht van Workplace weer te geven.
Als je je facturen wilt bekijken, klik je linksboven in je Workplace-profiel op Administratiepanel. Selecteer vervolgens Betalingen.
Onthoud dat de munteenheid voor facturen USD is. Alle prijzen zijn exclusief toepasselijke belastingen. Ga naar facebook.com/workplace/pricing voor de recentste informatie over prijzen.
Was deze informatie nuttig?
Dit artikel is alleen van toepassing op beheerders op Workplace. Ga op een computer naar het Administratiepanel om facturering via creditcard in te stellen.
Als je je betalingsmethode wilt instellen, klik je linksboven in Workplace op Administratiepanel, selecteer je Betalingen en voeg je je betalingsgegevens toe.
Betalingsmethoden
We bieden ondersteuning voor Amex (behalve in Brazilië), Visa, Discover en MasterCard. In bepaalde landen bieden we ook ondersteuning voor PayPal.
Onthoud dat de munteenheid voor facturen USD is. Alle prijzen zijn exclusief toepasselijke belastingen. Ga naar facebook.com/workplace/pricing voor de recentste informatie over prijzen.
Was deze informatie nuttig?
Dit artikel is alleen van toepassing op Workplace Advanced-beheerders.
Bedrijven met meer dan $ 5000 aan maandelijkse kosten komen in aanmerking voor facturen in plaats van betaling via creditcard. Je Workplace-accountmanager helpt je bij het instellen van je account voor facturen.
Was deze informatie nuttig?
Klik in de linkernavigatiebalk van Workplace op Administratiepanel en selecteer Betalingen om de creditcard te wijzigen die is gekoppeld aan je Workplace.
Als je meer dan USD 5000 per maand betaalt, heb je ook de optie om via een factuur en een bankoverschrijving te betalen. Neem contact op met ondersteuning om aan de slag te gaan met het betalen van facturen.
Was deze informatie nuttig?
Alle systeembeheerders ontvangen maandelijks een melding maar bij deze melding wordt geen factuur bijgevoegd. Beheerders moeten de factuur downloaden door naar het Administratiepanel te gaan en op Betalingen te klikken. Deze factuur bevat het aantal factureerbare gebruikers in je community, hoeveel je betaalt per persoon en via welke betalingsmethode de kosten in rekening worden gebracht.
Hieronder vind je een voorbeeld van een factuur:
In het gedeelte Betalingen van het administratiepanel kun je je volledige factureringsgeschiedenis bekijken en al je oude facturen downloaden.
Was deze informatie nuttig?
Wijzigen waar je Workplace-factuur naartoe wordt verzonden:
 1. Open het Administratiepanel via de navigatiebalk van Workplace.
 2. Klik op Betalingen.
 3. Klik op Bedrijfsgegevens.
 4. Klik op Bewerken.
Vervolgens kun je je gegevens bijwerken. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.
Was deze informatie nuttig?
Een PO-nummer toevoegen aan je facturen:
 1. Klik linksboven in Workplace op Administratiepanel.
 2. Klik op Betalingen en vervolgens op Bedrijfsgegevens.
 3. Voer de gegevens van het PO-nummer in het aangegeven veld in.
Opmerking: als je community al is ingesteld voor facturering, zie je een plek waar je het PO-nummer kunt toevoegen wanneer je je factuur opent.
Was deze informatie nuttig?
Als je een openstaande factuur niet betaalt, wordt je toegang tot Workplace mogelijk geblokkeerd.
Facturering via creditcard
Je toegang tot Workplace wordt mogelijk geblokkeerd als je geen geldige creditcard hebt ingevoerd op het tabblad Betalingen.
Als je Workplace is geblokkeerd vanwege een mislukte creditcardbetaling, krijg je een scherm te zien waar je je laatste factuur kunt downloaden en je betalingsgegevens kunt bijwerken.
Je gebruikers ontvangen de melding dat hun Workplace is geblokkeerd terwijl er een probleem wordt opgelost. Zelfs als ze geen toegang hebben tot hun accounts, kunnen ze hun Workplace-gegevens downloaden.
Facturering via facturen
Je toegang tot Workplace wordt mogelijk geblokkeerd als je je laatste factuur niet hebt betaald. Je kunt je facturen bekijken op het tabblad Betalingen in het Administratiepanel.
Als je Workplace is geblokkeerd vanwege een onbetaalde factuur, krijgen je systeembeheerders een scherm te zien waar ze de laatste factuur kunnen downloaden. Zodra de factuur is betaald, kunnen ze een e-mail met een betalingsbewijs sturen naar ar@fb.com om het proces om weer toegang te krijgen tot Workplace te versnellen.
Je gebruikers ontvangen de melding dat hun Workplace is geblokkeerd terwijl er een probleem wordt opgelost. Zelfs als ze geen toegang hebben tot hun accounts, kunnen ze hun Workplace-gegevens downloaden.
Was deze informatie nuttig?
Problemen oplossen
Als je creditcardbetaling is mislukt, zijn er enkele dingen die je kunt controleren. De meestvoorkomende oorzaken van mislukte betalingen zijn creditcards die hun kredietlimiet of vervaldatum hebben bereikt.
Als je Workplace-betaling mislukt, sturen we een e-mail naar je Workplace-systeembeheerders en heb je 14 dagen de tijd om een nieuwe kaart toe te voegen. Zodra er een nieuwe kaart is toegevoegd, proberen we automatisch een betaling af te schrijven. Als we binnen 14 dagen geen betaling kunnen afschrijven, heb je geen toegang meer tot Workplace. Je Workplace-gegevens blijven 90 dagen bewaard. Als daarna nog steeds geen betaling is ontvangen, worden ze verwijderd.
Was deze informatie nuttig?
Je kunt contact opnemen met ondersteuning als je denkt dat er iets mis is met je factuur.
Contact opnemen met ondersteuning op Workplace:
 1. Open het Administratiepanel via de navigatiebalk van Workplace.
 2. Klik op Contact opnemen met ondersteuning.
  1. Je kunt ook hier naar het gedeelte Contact opnemen met ondersteuning gaan.
 3. Klik op Een vraag stellen om een bericht te sturen naar Workplace-ondersteuning.
 4. Je kunt ook op Met ons chatten klikken om ondersteuning te krijgen via chatberichten. Chatondersteuning wordt momenteel geleidelijk geïntroduceerd en is nog niet beschikbaar voor alle klanten.
Je kunt dit scherm ook openen door in de navigatiebalk van Workplace op te klikken en Contact opnemen met de ondersteuning van Workplace te selecteren.
Was deze informatie nuttig?
Factuurbedragen zijn doorgaans lager dan wat je ziet in het gedeelte Rapporten in het Administratiepanel. Een factureerbare gebruiker is iemand die is uitgenodigd om zijn of haar Workplace-account te claimen (inclusief diegenen die hun accounts hebben geclaimd).
Was deze informatie nuttig?