Domeinverificatie

Als je je e-maildomein verifieert, zorg je ervoor dat de juiste persoon de oorspronkelijke systeembeheerder wordt voor je community. Het kan ons ook helpen mensen te herkennen die tot je organisatie behoren wanneer ze zich voor het eerst registreren voor een Workplace-account. Meer informatie vind je in het Customer Resource Center.

Domeinbeheer
We verifiëren je e-maildomein om er zeker van te zijn dat de juiste persoon toegang als systeembeheerder krijgt. Systeembeheerders kunnen je community beheren.
Neem contact op met je IT-afdeling als je problemen hebt bij het verifiëren van je e-maildomein. Deze kan de domeinverificatie waarschijnlijk voor je uitvoeren.
Was deze informatie nuttig?
Je kunt een e-maildomein verifiëren en toevoegen door het Administratiepanel te openen.
Een e-maildomein toevoegen:
 1. Klik op Administratiepanel.
 2. Klik op Instellingen.
 3. Selecteer het tabblad E-maildomeinen.
 4. Voer onder Lijst met toegestane entiteiten of een domein verifiëren de domeinnaam in en selecteer Domein toevoegen.
Opmerking: als je de melding te zien krijgt dat je domein al in gebruik is, kan dat betekenen dat je voorgestelde domein al wordt gebruikt door een ander bedrijf, of dat je probeert een openbaar domein toe te voegen. Als je van mening bent dat dit een fout is en je kunt bewijzen dat je de eigenaar van het domein bent, neem je contact op met ons ondersteuningsteam voor hulp.
Als je een e-maildomein wilt verifiëren, kun je een van de 3 methoden gebruiken die worden aangeboden zodra je naast de naam van je e-maildomein op Verifiëren hebt geklikt.
E-mailverificatie:
 1. Klik op E-mail sturen.
 2. Selecteer het e-mailadres waarop je een bevestigingsmail wilt ontvangen.
 3. Selecteer het administratieve e-mailadres waarnaar de verificatiecode wordt verstuurd, bijvoorbeeld:admin@ administrator@ postmaster@ webmaster@ hostmaster@.
 4. Volg de aanwijzingen in de e-mail.
Met een HTML-bestandsupload:
 1. Selecteer HTML-bestand uploaden.
 2. Selecteer HTML-bestand uploaden om een HTML-bestand te uploaden naar je website. Hiervoor heb je beheerderstoegang tot de hoofdmap van je website nodig. Hiermee wordt je domein direct geverifieerd.
Een DNS TXT-record toevoegen:
 1. Klik op DNS-record bijwerken.
 2. Hiervoor moet je je kunnen aanmelden bij je domeinnaamprovider. Dit kan tot 72 uur duren.
De specifieke stappen die moeten worden uitgevoerd, kunnen per dienst verschillen. Als je aanvullende hulp nodig hebt, neem je contact op met het ondersteuningsteam van je domeinhost of bekijk je de documentatie.
Opmerking: als je problemen ervaart met het gebruik van één van deze methoden, neem je contact op met ons ondersteuningsteam voor hulp. Als je geen toegang hebt tot je website of DNS-host, neem je contact op met de IT-afdeling van je bedrijf.
Was deze informatie nuttig?
Volg de volgende stappen om je domein met DNS TXT op Workplace te verifiëren: Volg vervolgens de instructies die je van je registrator hebt gekregen. Je registrator heeft waarschijnlijk eigen instructies over het domein verifiëren met DNS TXT. Neem contact op met de ondersteuning of bekijk het helpcentrum van de registrator als je de instructies niet kunt vinden.
We hebben een lijst gemaakt met veelgebruikte domeinen, met links naar de ondersteuningscentrums en instructies voor het verifiëren van je domein met DNS TXT per registrator. Workplace is niet verbonden aan deze sites. We kunnen je dus zelf geen instructies bieden.
TNX DNS-recordgids Helpcentrum of contactpagina
NameCheapHandleidingOndersteuning
BluehostHandleidingContact
HostgatorHandleidingOndersteuning
GoDaddyHandleidingContact
HoverHandleidingContact
GandiHandleidingContact
DreamHostHandleidingOndersteuning
Name.comHandleidingKennisbank
1 and 1HandleidingContact
Network SolutionsHandleidingContact
101domainHandleidingOndersteuning
EnCircaHandleidingContact
Register.comNiet gevondenOndersteuning
dynadotHandleidingVeelgestelde vragen
iPageHandleidingOndersteuning
internetbsNiet gevondenContact
eNomHandleidingHelpcentrum
webairNiet gevondenContact
hosting24Niet gevondenContact
EuroDNSHandleidingOndersteuning
NominetNiet gevondenContact
123-RegHandleidingOndersteuning
Google DomainsHandleidingOndersteuning
InMotionHostHandleidingOndersteuning
LogicBoxesHandleidingContact
Was deze informatie nuttig?
Je kunt je domein alleen verifiëren als je vanaf je computer bent aangemeld bij Workplace.
Je domein verifiëren via een HTML-bestand:
 1. Klik links in Workplace op .
 2. Klik op Instellingen en selecteer E-maildomeinen.
 3. Klik op Domein toevoegen.
 4. Klik op HTML-bestand uploaden en download vervolgens het HTML-bestand. Vervolgens upload je dit HTML-bestand naar de rootmap van je website.
 5. Klik op je site op Verifiëren zodra het bestand is geüpload.
Was deze informatie nuttig?
Volg deze stappen vanaf een computer om de registrator van de domeinnaam van je bedrijf te vinden:
 1. Voer je domeinnaam in bij een van deze gratis WHOIS-services:
 2. Nadat je je domein hebt gevonden, zoek je naar de registrator. Hiervoor druk je op Ctrl + F op een Windows-computer of op Command + F op een Apple-computer. Zoek op het woord 'Registrar' binnen het WHOIS-artikel.
 3. Het merk van de domein zou in de buurt van het woord 'Registrar' moeten staan, tenzij het als privé is gemarkeerd. Laten we er voor dit Helpcentrum-artikel van uitgaan dat je de 'Registrar' hebt gevonden en dat deze Network Solutions heet.
 4. Nu je de registrator van het domein weet, kun je op zoek naar de bijbehorende gids om het txt-record aan te passen. Probeer de gids te vinden door via Google te zoeken naar 'Network Solutions txt record'.
Denk eraan dat de gids op geen enkele manier is verbonden aan Workplace. Raadpleeg het helpcentrum van de registrator of bel de hulplijn als de gids niet duidelijk is.
Was deze informatie nuttig?
Je moet op een computer bij Workplace zijn aangemeld om te bekijken welke e-maildomeinen je bedrijf heeft geregistreerd.
Bekijken welke e-maildomeinen je bedrijf heeft geregistreerd:
 1. Klik links in Workplace op .
 2. Klik op Instellingen en selecteer E-maildomeinen.
Opmerking: als je een e-maildomein registreert, kunnen andere community's geen accounts meer maken met gebruik van dat e-maildomein.
Was deze informatie nuttig?
Beheerders kunnen ervoor kiezen de instelling voor eigen uitnodiging in te schakelen. Zo kan iedereen van je gekozen e-maildomeinen lid worden van je Workplace zonder te worden uitgenodigd.
Eigen uitnodiging inschakelen:
 1. Klik in het Administratiepanel op Instellingen.
 2. Klik op naast Lid worden van deze Workplace.
 3. Selecteer Iedereen van lijsten met toegestane of geverifieerde domeinen en klik op Opslaan.
 4. Terug op de instellingenpagina klik je op naast Toegangsverzoeken
 5. Selecteer Verzoeken van deze e-maildomeinen automatisch goedkeuren en klik op Opslaan.
Nu kunnen mensen van de gekozen lijsten met geverifieerde of toegestane e-maildomeinen automatisch lid worden van je Workplace zonder dat beheerders het verzoek moeten goedkeuren.
Meer informatie over het beheren van je e-maildomeinen.
Was deze informatie nuttig?
Lijsten met toegestane domeinen
Door domeinen toe te voegen aan de lijst met toegestane entiteiten, kunnen Workplace-beheerders zonder geverifieerd domein bepaalde acties ondernemen voor Workplace die voorheen beperkt waren tot geverifieerde domeinen. Het biedt echter nog steeds niet het volledige scala aan technische en administratieve functies die horen bij een geverifieerd domein, zoals SSO.
Als je je domein niet kunt of wilt verifiëren, is toevoegen aan de lijst met toegestane entiteiten een optie waardoor je enige controle hebt over het maken van Workplaces. Als je een domein toevoegt aan de lijst met toegestane entiteiten, kunnen gebruikers nog steeds nieuwe Workplaces maken met dat e-maildomein.
Je domein toevoegen aan de lijst met toegestane entiteiten:
 1. Klik op Administratiepanel.
 2. Klik op Instellingen.
 3. Selecteer het tabblad E-maildomeinen.
 4. Voer onder Domein op lijst met toegestane entiteiten plaatsen of verifiëren de domeinnaam in en selecteer Domein toevoegen.
 5. Ga op het volgende tabblad dat wordt geopend naar Meerdere domeinen op lijst met toegestane entiteiten plaatsen en volg de instructies.
Als je ervoor kiest om je domein toe te voegen aan de lijst met toegestane entiteiten, kun je het nog steeds op elk gewenst moment verifiëren.
Was deze informatie nuttig?
Beheerders kunnen kiezen of ze een domein willen verifiëren, deze willen toevoegen aan de lijst met toegestane domeinen of niets willen doen. Als je je domein niet kunt verifiëren, heb je de mogelijkheid om dit toe te voegen aan de lijst met toegestane domeinen. Als je je domein toevoegt aan de lijst met toegestane domeinen, kunnen andere mensen met hetzelfde e-maildomein afzonderlijke Workplace-accounts maken. Als je ervoor kiest om je domein toe te voegen aan de lijst met toegestane domeinen, kun je het nog steeds op elk gewenst moment verifiëren.
Een geverifieerd domein geeft aan dat je de exclusieve eigenaar bent van dat domein. Als je e-maildomein is geverifieerd, kunnen gebruikers binnen je Workplace geen nieuwe Workplaces maken met dat domein.
Geverifieerde domeinen hebben de volgende functies:
 • De mogelijkheid om PII te bewerken (persoonlijke gegevens)
 • Gebruikers meldingen sturen voordat profielen worden geclaimd
 • Aanmelding met SSO
Als je domein is geverifieerd, worden andere Workplaces in de lijst met toegestane domeinen niet weergegeven als opties waaraan gebruikers kunnen deelnemen.
Meer informatie over SSO.
Was deze informatie nuttig?