Hoe neem ik contact op met ondersteuning op Workplace?

Alle Workplace-klanten hebben toegang tot online hulpbronnen. Zie hieronder welke aanvullende ondersteuning beschikbaar is voor jouw Workplace-abonnement.
Welke aanvullende ondersteuning is beschikbaar?
Gebruikers van Workplace hebben toegang tot het Helpcentrum van Workplace, de Helpcommunity van Workplace en de Hulpbronnen voor klanten.
Als er aanvullende ondersteuning nodig is, kunnen beheerders ook rechtstreeks contact opnemen met het ondersteuningsteam van Workplace via berichten of via de chat. Toegang krijgen tot je Support-inbox en een nieuw verzoek indienen:
  1. Open het Administratiepanel via de navigatiebalk van Workplace.
  2. Klik op Contact opnemen met ondersteuning.
  3. Klik op Een vraag stellen om een bericht te sturen naar Workplace-ondersteuning.
  4. Klik op Met ons chatten om ondersteuning te krijgen via chatberichten. Chatondersteuning wordt momenteel geleidelijk geïntroduceerd en is nog niet beschikbaar voor alle klanten.
Je kunt dit scherm ook openen door in de navigatiebalk van Workplace op te klikken en Contact opnemen met de ondersteuning van Workplace te selecteren.
In de Support-inbox kun je eerdere ondersteuningsverzoeken bekijken, ondersteuningsverzoeken filteren op huidige status en zien of er een storing is die de functionaliteit van Workplace beïnvloedt.
Nog steeds hulp nodig?
Alle Workplace-gebruikers kunnen aanvullende ondersteuning vinden door:
  • Ondersteuning voor ontwikkelaars te bezoeken. Dit is een plek om meer informatie te lezen over de technische integratie tussen jouw bedrijf en Workplace.
  • Hulpbronnen voor klanten te bezoeken. Dit is een centrale hub voor alle effectieve methoden en hulpbronnen voor Workplace. Deze hub kan je helpen Workplace succesvol te lanceren en snel resultaten te behalen binnen je organisatie.
Was deze informatie nuttig?