Hoe kan ik tweestapsverificatie inschakelen voor mijn Workplace-account?

Je kunt tweestapsverificatie inschakelen om een tweestapsverificatiesysteem aan je Workplace-account toe te voegen voor extra beveiliging.
Als je tweestapsverificatie (ook bekend als verificatie met meerdere factoren) inschakelt, wordt je gevraagd een speciale beveiligingscode in te voeren elke keer dat je je bij je Workplace-account of app wilt aanmelden vanaf een nieuw apparaat. Zodra je deze beveiligingscode hebt ingevoerd, krijg je de optie om het apparaat op te slaan in je account zodat je het proces niet hoeft te herhalen wanneer je je vanaf hetzelfde apparaat aanmeldt.
Tweestapsverificatie inschakelen:
  1. Meld je aan bij Workplace.
  2. Klik in de linkeronderhoek van Workplace op je profielfoto.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Beveiliging en aanmelding.
  5. Scrol omlaag en klik op Bewerken in het gedeelte Tweestapsverificatie gebruiken. Selecteer vervolgensAan de slag. Je wordt mogelijk gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren.
  6. In het gedeelte Sms-bericht klik je op Een nieuw telefoonnummer toevoegen om een telefoonnummer toe te voegen. Je wordt gevraagd een telefoonnummer in te voeren en te bevestigen dat jij de eigenaar van het nummer bent door een bevestigingscode in te voeren die je ontvangt per sms.
Houd er rekening mee dat zodra je je voorkeuren voor tweestapsverificatie hebt ingesteld, je op Inschakelen moet klikken om de functie te activeren.
Opmerking: beveiligingscodes kunnen ook worden gegenereerd via een externe app of Codegenerator in de Workplace-app.
Als je geen toegang meer hebt tot je tweestapsverificatie of als je niet meer kunt aanmelden, kun je contact opnemen met je Workplace-beheerder of een verzoek indienen om weer toegang te krijgen.
Was deze informatie nuttig?